Baklagiller ailesine adına veren bakla protein bakımından zengin bir baklagildir. İçeriğinde potasyum, A ve C vitaminleri bulunan baklanın insana mutluluk üretiminde destek olduğu kanıtlanmıştır. Kemiklerin oluşumunda kemiklerin sağlığını destekleyen fosfor da bu sebzede oldukça yoğun bulunmaktadır.
Baklanın tazesine oranla kurutulmuş olanı besin olarak daha değerlidir. Baklanın tazesi yeşil olurken kurumuş taneleri kahverengi olmaktadır.
Baklanın tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli olanı çocukların 2 yaşından önce bakla tüketmemeleridir.
Baklanın Yararları Nelerdir? Sindirime faydalıdır. Hazımsızlığı giderir. İdrar yollarını temizler. Hemoroide faydalıdır. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbreklerde kum ve taş birikimlerinin atılımını sağlar. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Parkinson hastalığına faydalıdır.
Baklanın yaprağı eğer yaraların üzerine sürülürse yaraların iyileşmesini sağlar. Bakla yaprağı istenmeyen tüylü bölgelerin üzerine sürülürse tüyleri inceltir ve azaltır.
Bakla ikiye bölünerek bölünen kısmı kanayan yaranın üzerine bastırılırsa kanamayı durdurur. Yumurtlayan tavuklar bakla ile beslenirlerse yumurtayı keser.
Baklanın Zararları nelerdir? Bazı bakla tüketen kişilerde baklaya bağlı zehirlenmeler olmaktadır. Favizm denilen bu hastalık bakla yendikten 48 ile 96 saat sonra ortaya çıkmaktadır. Alyuvarın parçalanması olarak kansızlıkla kendini göstermektedir. İdrar rengi siyaha yakın koyu renkte, halsizlik, gözlerde sarılık ile kendini göstermektedir.
Bakla kurusu ve diğer bakliyatları güvenle bulabileceğiniz Köşe Çerez firmasına telefonla ulaşabilir satılan ürünler hakkında istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Sağlıklı beslenmek ve yaşamak kaliteyi bulmakla mümkün olmaktadır.