Uzun bir ömre sahip rezene, seneler boyunca bulunma şansı yüksek olan bir bitki türü olarak yerini almıştır. Oldukça heybetli olabilmekte ve iki metreye kadar uzayabilen boyları mevcuttur. Akdeniz bölgesinin havasından hoşlanan ve orta çağ dönemlerinde manastırlardan günümüze kadar kullanılan rezene bitkisi, dünyanın pek çok bölgesinde doğal bir biçimde yetiştirilmektedir. Maydanozgiller ailesine ait bir bitki çeşididir. Bileşeninde nişasta, uçucu yağların dışında yapışkan bitki sıvısı ile şeker barındırmaktadır.
Rezene bitkisinin yapısında C ve B vitaminlerinin yanı sıra, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi vücudumuz açısından çok önemli mineraller bulunmaktadır. Rezene bitkisi ile hazırlanan çayın, adet döngülerini düzene soktuğunu ve adet dönemi sancılarını hafiflettiği belirlenmiştir. Dismenore hastalığından muzdarip bulunan hastaların bulantı, kusma ve baş ağrısı gibi sorunlarını hafifletmek amacıyla da kullanılmaktadır. Öğünlerin ardından dört tane rezene tohumu tüketmek nefesin tazelenmesini ve ağız kokusunun giderilmesini sağlamaktadır. Ayrıca rezene çayı ile ıslatılan pamukla gözlerinizi silerseniz; gözü temizleyerek mikroplardan arınmasını sağlamış olmaktasınız. Genellik ile çay olarak tüketilen rezene’nin doğru bir şekilde demlenmesi gerekmektedir. Bir fincan suya bir bir kaşık rezene tohumu atılmasının ardından suyun kaynamasını takiben fincana alınmalı ve on dakika beklenerek demlenmesi sağlanmalıdır. Rezene bitkisinin yan etkilerinden bahsetmekte de yarar bulunmaktadır. Fazla tüketildiği zaman mide bulantısına ve ağrısına neden olmaktadır. Bazı insanlarda rezene çayının kullanılması kan şekerinde olumsuz sonuçlar yaratabilmektedir.
Son olarak rezene bitkisine, Köşe çerez firmasından rahat bir şekilde sahip olabilirsiniz. Web ve telefon ile her zaman firmaya ulaşma şansınız bulunmaktadır.